At bo i en lejlighed med din kat

Lejlighedskæledyr er en stigende trend. Med den stigende urbanisering af samfundet, overvejer flere og flere mennesker, der bor i rækkehuse og lejligheder at dele deres liv med en huskammerat i form af en lille kat. Der er overvejelser, som ejerne kan gøre for at sikre, at de og deres kat lever et lykkeligt og dejlig liv sammen.

Vælg din lejlighed omhyggeligt

Kontroller, at katte er tilladt inden for det sted hvor du bor. Du skal muligvis også kontrollere, hvilken type kat du har lov til, og hvor mange, hvis du har til hensigt at eje mere end én.

Overvej om udendørs rum, enten privat eller kommunalt, er vigtigt for dig. Hvis du har en balkon, skal du kontrollere, at din kat er sikker og ikke kan hoppe ud eller falde ned – også selvom at “katte altid lander på deres ben”. I stueetage lejligheder eller rækkehuse skal du muligvis kontrollere, at dit kæledyr er sikkert i haven og ikke kan løbe bort.

Vælg din kat omhyggeligt

Hvis din kat vil bruge meget tid i din lejlighed, så kan små og mindre aktive katte være mere passende. Overvej også at vælge en voksen kat i stedet for en killing, som har boet i lejlighed tidligere.

Katteperspektiv

Overvej din lejlighed fra din kats perspektiv. Kom ned på dine hænder og knæ og se din enhed ud fra kattens vinkel. Er der pladser til at sove; stedet hvor man kan komme højt op og føle sig trygge; legetøj at lege med; et sted at spise; et privat sted hvor man kan placere et toilet?

Værelse med udsigt

De fleste katte nyder en udsigt over verdenen omkring dem, så sørg for at der er muligthed for at de kan være ved et vindueskant eller et bord ved siden af ​​dit vindue for at kigge ud. Vær dog opmærksom på, at forstyrrelser udenfor kan få katte til at blive stresset.

Visninger kan også være indenfor. Katte kan lide at sidde højt og se livet i deres hjem, så sørg for hylder, borde, bænke og skabe hvor de kan have en mulighed for en udsigt.

Indeklima

Katte nyder ofte en solrigt spot til at slappe af, især om vinteren. Om sommeren må du muligvis blokere solens indtræden i din lejlighed, da temperaturen hurtigt kan løbe løbsk – og det kan katte ikke altid lide. Ventilation kan også være nødvendig, men sørg for at åbne vinduer ikke er flugtveje!

Toilet

Katte har brug for adgang til et toiletområde. Dette kan være en kuldbakke eller et specielt udpeget toiletrum på en balkon eller på et badeværelse. Sørg for, at din kat altid kan nå deres toilet, og at du holder den så ren som muligt. Sørg for at få fjernet deres efterladenskaber, da det hurtigt begynder at lugte, og at katten ikke kan lide at sidde i det.

Sjov og leg

Katte kan lide at spille, især de, der holdes indendørs. Du skal sørge for en række legetøj til kattens underholdning og for at forhindre enhver destruktiv adfærd. Drej legetøj rundt for at holde din kats interesse og sikre, at du interagerer med din kat, når du er hjemme. At holde dit kæledyr optaget og underholdt vil hjælpe med at reducere eventuelle potentielle adfærdsproblemer som kedsomhed, angst og støj.

Hvis du er venner med dine naboer, introducer da din kat til dem. Kæledyr er en god samtale starter og dine naboer kan sætte pris på at have kontakt med et kæledyr – det kan være rigtig hyggeligt. De kan endda være i stand til at fodre din kat eller give feriepleje, på tidspunkter hvor du er ude. De kan også være i stand til at advare dig om dit kæledyr er årsag til problemer i dit fravær. Du ved aldrig – du kan endda være i stand til at oprette et kæledyrs samfund der hvor du bor.