For de mange katteejere, vil man altid se katte som værende fascinerende væsner. Nedenfor er her lidt fakta på katte, som du garanteret synes er interessant.

Katten

Katte har været et tæmmet kæledyr omkring 4.000 år. Mens de engang blev værdsat for deres evner inden for jagt, er de nu værdsat for deres følgesvend og kærlige adfærd.

Selvom det ikke er velkendt, er de kollektive navneord, der anvendes til katte og killinger, et kattekrat og en kind katteunger.

Vores katte er kendt som små katte. De adskiller sig fra store katte som løver og tigre, fordi de er naturligt aktive om natten og kan spinde.

Katte er nu det mest populære kæledyr i både Storbritannien og i USA.

Kattens krop og dens opførsel

Med 48 anerkendte kattearter og stamtavler i Australien plus en endeløs kombination af gadekryds, er det forbløffende, hvor forskellig hver kat kan se ud og opføre sig. Men der er mange fantastiske fysiske egenskaber, som alle katte har – læs videre for mere fascinerende fakta om din katteven.

Katte har 30 tænder (hunde har 42), og de fleste af os ved, hvor skarpe de er!

Katte har et reflekterende lag i deres øjne, kendt som “tapetum lucidum”, som forstørrer indkommende lys, så de kan se op til 6 gange bedre end mennesker kan i svagt lys. Katte (såvel som hunde) har også et ‘tredje øjenlåg’, der kaldes nikteringsmembranen, som findes på øjets indvendige hjørne, hvilket er en ekstra beskyttende funktion for øjet.

Katte har 32 muskler i ørerne (mennesker har kun 12). Dette giver deres øre mobilitet, så det præcist kan lokalisere bytte som mus eller åbningen af ​​kattemad! Katte kan også høre frekvenser, der er både under og over dem, der kan høres af mennesker. Øret har også jobbet med at hjælpe til at opretholde balance og evnen til at rette sig selv op, når de falder – hvilket er, hvor udtrykket “katte lander altid på deres fødder” kommer fra.

Flere katte er venstre-pawed end højre.

Tekstur af kattefoder er vigtigere for katte end smag, og katte kan ofte være helt påpasselige med lugten af mad. Hvis din kat nogensinde har slikket dig, kan du sammenligne følelsen af ​​tungen med groft sandpapir – det er fordi at kattens tunge er dækket  af små bagudvendt gnubber, der styrer maden til mundens bagside. Disse grove tunger er også perfekt designet til at opsamle vand.

Katte kan trække deres forreste klør tilbage. Dette holder dem skarpe, så de kan bruges til klatring og selvfølgelig som effektive våben!

Katte gnider imod vores ben og skaber en form for kommunikation. De har duftkirtler på deres kinder og poter, så gnidning mod os eller ridser på lodrette overflader overfører deres duft.

Omkring 75% af katte reagerer på catnip. Denne urt stimulerer de katte, der er genetisk programmeret til at reagere.

Disse lange knurhår omkring dine kattens mund og ansigt, udgør en vital del af deres følelse ved berøring. Disse knurhår er knyttet til nerveceller og bruges til at bedømme åbningsstørrelsen såvel som at give din kat information om alt, hvad han/hun rører, samt forandring i lufttrykket.

Katte kan rejse med hastigheder på op til 30 km i timen.

Den største rase af katte er en “Maine Coon”. Hannerne kan veje op til 12 kg!

Det menneskelige forhold

Katte er gode for menneskers helbred. Folk, der ejer katte, har en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme end ikke-katte-ejere. Ældre katteejere lider mindre af depression og ensomhed end ikke-katteejere.

Katte kan trænes. Lær din kat at uddele en “høj femmer” med dig ved at belønne hende med en særlig behandling hver gang hun løfter hendes pote.

Katte skal interagere med mennesker fra to uger, så de kan være sociale med mennesker. Efter 16 uger er det meget svært at tæmme en kat og gøre den god at omgås mennesker. Det handler om, at de skal lære det fra barns ben.

Psykologiske undersøgelser har vist, at katteejere er mere logiske og praktiske end hundeejere. De har tendens til at være mere indadvendte end hundeejere. Katteejere fortæller dog flere historier om deres katte end hundeejere.

Rekordantallet af katte ejet af en person, var af en ejer ved navn Jack Wright, fra Ontario, Canada, der ejede hele 689 katte!