Din kats helbred og trivsel afhænger i høj grad af den mad, den indtager. Ligegyldigt om din kat er til tørkost eller vådfoder er det vigtigt at finde den helt rigtige kattemad, der opfylder alle dens ernæringsmæssige behov. Fra tørkost og vådfoder til specialkost og kosttilskud er markedet fyldt med et hav af muligheder, der kan virke overvældende for mange katteejere. Dog kan denne artikel forhåbentligt hjælpe dig som katteejer med at vælge den helt rette kattemad til din kat, således du har en sund og glad kat i mange år.

Fodringstips: Vælg den rette kattemad til din kat

Når det kommer til at vælge kattemad til din firbenede ven, er det vigtigt at overveje flere ting, inden du køber næste portion kattemad. Til en start skal du tage højde for din kats alder, da der er forskel på hvilken type mad, som en killing skal have, og som en ældre kat har brug for. Det er også vigtigt at overveje din kats livsstil – om det er en meget aktiv kat eller mere passiv kat, som du har. Dette kan have stor betydning for, hvilken type mad, som vil være bedst egnet til din kat, således den f.eks. ikke bliver overvægtig. Sidst, men ikke mindst, skal du også tage hensyn til at vælge kattemad, som er lavet ud fra naturlige ingredienser. Det er bedst at fodre din kat med naturlige ingredienser, hvor katten kan få sine vitaminer og mineraler, således den kan opretholde et sundt helbred.

Når du har taget disse ting i betragtning, så kan du begynde at undersøge de forskellige typer af mad, som findes hos forskellige forhandlere. Flere steder kan du søgefiltre, således du kun får vist lige netop det kattemad, som opfylder de kriterier du har, såsom naturlige ingredienser.

Hvorfor er det vigtigt at vælge kattemad med naturlige ingredienser?

Det er meget vigtigt at vælge kattemad med naturlige ingredienser, da dette sikrer, at din kat får de nødvendige vitaminer og mineraler, som den har brug for til at opretholde et godt helbred. Naturlige ingredienser indeholder ofte flere næringsstoffer end tilsatte ingredienser. Disse vitaminer og mineraler hjælper med at styrke immunforsvaret, reducere risikoen for sygdomme og holde din kats pels sund.

Helt konkret indeholder kattemad naturlige ingredienser, som dækker over en række vitaminer og mineraler som A-, B- og D-vitaminer samt jern, calcium og magnesium – alle vigtige for en god helbredstilstand hos en kat.