På trods af hvad du måske tror, er katte ikke kæledyr, der kræver lidt vedligeholdelse.

De kræver stadig tid, opmærksomhed og pleje, selv om de ikke behøver at blive taget med på gåture eller få deres negle klippet.

Men i modsætning til hunde findes katte i mange forskellige former, størrelser, temperamenter og energiniveauer, hvilket kan gøre det svært at vælge den perfekte katteven, hvilket kan gøre det til en skræmmende opgave at vælge den perfekte katteven.

Heldigvis har vi sammensat denne guide for at hjælpe dig med at finde den perfekte kat til dig og din familie i Danmark!

1. Beslut dig for, hvilken type kat du vil have.

Vil du have en langhåret eller korthåret kat? En stor kat eller en lille kat? En afslappet kat eller en energisk kat? Tænk på din livsstil og personlighed, når du træffer denne beslutning. Hvis du f.eks. bor i en lille lejlighed, kan du overveje at anskaffe dig en mindre katterace, som ikke har brug for så meget plads at løbe rundt på. Hvis du har allergier, bør du måske anskaffe dig en allergivenlig race. Og hvis du har små børn i hjemmet, bør du måske anskaffe dig en kat, der er tolerant over for børn og ikke klør eller bider, når den bliver provokeret.

2. Har du allergi over for katte?

Vælg en hypoallergen race, hvis du har allergi. Allergier over for katte skyldes faktisk ikke pelsen, men et protein, der findes i spyt og urin. Så selv korthårede katte kan forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker. Hvis du eller nogen i din familie har allergi, skal du vælge en allergivenlig race som sibirisk eller devon Rex-katten. Disse racer producerer meget lidt af det allergifremkaldende protein i deres spyt og urin 

3. Måske du skal have 2 katte i stedet for én?

Overvej at anskaffe dig to katte i stedet for kun én. Katte er sociale væsner, der har brug for selskab, så de vil være meget gladere (og mindre destruktive!), hvis de har en anden katteven at hygge sig med. Det er ideelt at få to katte fra samme kuld, fordi de allerede er vant til hinandens selskab og ikke har brug for tid til at vænne sig til at bo sammen. Desuden er det altid sjovt at se dem lege sammen og hygge sig sammen til lurene! 

4. Adoptering fra dyreinternat

Adoptere fra et dyreinternat i stedet for at købe fra en opdrætter eller dyrehandel. Der er millioner af katte, der venter på at blive adopteret til kærlige hjem hvert år – så der er ingen grund til at købe en kat fra en opdrætter eller dyrehandel! Ved at adoptere sparer du ikke kun penge (opdrættere og dyrehandlere kan være dyre!), men det giver også en kat i nød en ny chance for at finde et hjem for altid. Desuden foretager de fleste internater temperamentstest af deres dyr, før de udbydes til adoption, så du kan være sikker på, at den kat, du adopterer, passer godt til din familie og livsstil 

5. Research

Lav din research, før du tager en kat med hjem . Når du har besluttet dig for, hvilken type kat du vil have, og hvor du vil adoptere fra, er det tid til at lave noget research! Læs bøger , tjek hjemmesider , og tal med folk, der allerede har katte . Det vil hjælpe dig med at lære alt det, du har brug for at vide om pasning af din nye katteven – lige fra hvilken slags mad du skal købe til hvor ofte de skal til dyrlægetjek 

Husk at lave din research 

Det kan være en spændende oplevelse at adoptere en kat – men det er vigtigt at lave din research først, så du kan finde det perfekte match til din familie! Med disse tips i baghovedet ønsker vi dig held og lykke med at finde din nyeste pelsede tilføjelse.

Denne artikel er sponseret og skrevet af Hamstere.dk – stedet for køb og salg af hamstere i Danmark