Dette indhold er sponsoreret

Katte er kendt for at være selvstændige dyr, men det betyder ikke, at de ikke har brug for pleje og omsorg. Ligesom alle andre kæledyr, skal katte have steder, hvor de kan sove, spise og lege, og de skal have en generel god sundhed, der både fremmes gennem foder og regelmæssige sundhedstjek. Denne artikel guider dig til, hvordan du kan holde din kat sund og veltilpas mange år frem, så din kat kan leve det bedste katteliv. 
 

(1) Det helt rigtige kattefoder

Der findes et hav af forskelligt kattefoder på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket foder man skal give sin kat. Det er dog vigtigt, at man sørger for at give sin kat det rigtige foder, da deres fordøjelse ellers kan blive påvirket negativt.

Hvilket foder, der er bedst til den enkelte kat, afhænger af flere forskellige parametre, herunder kattens alder, særlige behov for diæter og eventuelle vitamintilskud. Har din kat eksempelvis problemer i mave- og tarmsystemet, kan en særlig type af foder med højt niveau af næringsstoffer være med til at sætte kattens fordøjelse i balance. Du kan også finde foder, der er egnet til vægttab, problemer i leddene eller tandproblemer. Undersøg derfor, hvilke behov din kat har, og få assistance til, hvilken type foder, der bedst kan give din kat en sund livsstil.

 

(2) Konsultationer og øremærkning

For at finde det rette foder, kræver det, at katten bliver tilset på en dyreklinik – særligt hvis du har mistanke om, at der er nogle problemer med din kats sundhed. Dog kan det også være en fordel at få tilset katten før eventuelle problemer viser sig, da man dermed kan forebygge sygedomme og ubehag. Tag derfor din kat med til en konsultation hos en dyrlæge dyrlæger, så du kan få et overblik over din kats sundhed – det gør det lettere for dig at navigere i foder, motionsniveau og andre faktorer, der kan påvirke din kat positivt. 

På en dyreklinik kan du også få øremærket din kat, hvilket kan være en stor fordel, hvis din kat bliver væk. Er din kat øremærket, vil den være i et register, der viser, hvor den hører hjemme.

 

(3) En skræddersyet sundhedspakke

Hvis du vil være helt ajour med din kats sundhed, kan du med fordel lave et abonnement på en skræddersyet sundshedspakke til netop din kat. VetPlanet tilbyder en sådan ordning fra 109 kr. om måneden, hvilket inkluderer faste dyrlægetjek, vaccinationer og vejledning til livsstil. Dette kan være en fordel, hvis du ønsker at ansvaret for kattens sundhed med eksperter, samt hvis du ønsker at sprede udgifter til dyrlægen ud til flere mindre betalinger.