Der findes mange loppemidler til kæledyr og mange af dem er universelle, så de virker til både hunde, katte og andre kæledyr der slæber lopper, flåter, tæger og andet kryb med hjem i deres tykke pels. Et af de loppemidler til katte skal vi se nærmere på nu, nemlig et loppehalsbånd.

Hvad er et loppehalsbånd?

Et loppehalsbånd kaldes også et flåthalsbånd og er et halsbånd til enten katte el. hunde der frigiver nogle stoffer der er virker afskrækkende for små skadedyr som lopper, flåter og tæger.

Et loppehalsbånd er forebyggende, hvilket betyder at det skal bruges før din kat slippes løs i naturen. Den skal have det på hele tiden og effekten af et loppehalsbånd er på ca. 3-6 måneder alt efter hvilket du vælger. Du behøver som udgangspunkt kun at bruge loppehalsbånd i sommerhalvåret.

Det bedste loppehalsbånd til katte

Der er flere mærker der laver loppehalsbånd til katte, men nogle af de bedste er fra mækerne Animigo og Biospotix. De laver dog loppehlasbånd på lidt forskellige måder.

Animigo har lavet et universelt loppehalsbånd der virker til hunde og katte, mens Biospotix har lavet et loppehalsbånd til store hunde, et til små hunde og et til katte, så det skal man lige være opmærksom på hvis man vælger dette.

Alternative loppemidler til katte

Som sagt virker loppehalsbånd kun forebyggende og der kan altså opstå en situation hvor man må bruge andre loppemidler til katte. Heldigvis findes der masser af alternativer, hvor nogle af de mest brugte er:

  • Loppeshampoo
  • Loppepiller
  • Loppespray
  • Loppepulver

Igen er der nogle af dem der virker forebyggende, men de kan også bruges når først der er opdaget lopper el. lignende skadedyr. Sidder der en flåt el. tæge i din kats pels allerede, så skal du selvfølgelig have fat i en tægetang til at fjerne flåten med. Det skal gøres med en tægetang så det bliver gjort ordentligt.

Jeg mener at den bedste måde at undgå lopper, flåter og tæger på, er ved at være forebyggende med et loppehalsbånd.